Dames SKNS winnen laatste uitmatch van het seizoen

Afgelopen vrijdag moesten de dames van SKNS naar Valaarhof, derde in de competitie, om hun laatste match van het seizoen op verplaatsing te spelen. De week ervoor had ditzelfde Valaarhof (maar met hun speelsters die bij Antwerp spelen!) ons onverdiend uit de beker gewipt (0-1). Dus wij wilden een revanche voor deze nederlaag.
Voor het begin van de match kreeg Sandra bloemen omdat het haar laatste match was in haar lange carrière als speelster bij Nieuw Stabroek.
Het begin was voor Nieuw Stabroek die veel balbezit had. Toch gebeurde het onvermijdelijke. Bij de eerste aanval van Valaarhof kon het nummer 10 scoren. Dit was een domper voor onze dames en zeker als er vijf minuten later de 2-0 op het bord stond. Eventjes gingen de koppen naar beneden, maar gelukkig herpakten we ons. We hadden deze competitie al vier keer een achterstand van twee doelpunten recht kunnen trekken. Waarom geen vijfde keer. Onze dames moesten enkel oppassen van het nummer 10 die voor het doel nogal gevaarlijk was en het nummer 15 die als verdedigster soms durfde oprukken. Juist voor affluiten kreeg Tine de bal aangespeeld en scoorde de 2-1. Dit was tevens de ruststand.
Tijdens de rust werden er enkele aanpassingen gemaakt en het geloof in de winst was er nog altijd.
In de tweede helft heeft Anke, onze keepster, maar twee keer moeten tussenkomen. Voor de rest drukten onze dames op het Wilrijkse doel. In de 55e minuut stuurde Julie een diepe bal naar Caroline. Zij legde mooi terug op Karro die de bal in doel schoot. 2-2 en nog een kwartier te gaan. Doordat wij enkele reservespeelsters hadden en Valaarhof niet, kwam de fysieke overmacht naar boven. Er waren kansen voor Charlotte, Caroline en Tine, maar die werden steeds gekeerd. Vijf minuten voor tijd was het hoekschop voor Nieuw Stabroek. Nikita schilderde de bal mooi voor doel en Caroline kopte de bal binnen. Een prachtige goal en een verdiende voorsprong. Nu moesten we alles mooi gesloten houden en tijd winnen door enkele wissels uit te voeren. Valaarhof kon niet meer gevaarlijk zijn en de buit was binnen.
Een mooie en verdiende overwinning waardoor we onze voorsprong terug groter werd. Kampioen zijn we al, maar een zege voelt toch altijd goed aan. Nu nog thuis tegen Olve, tweede in de stand en de competitie is achter de rug.