Scheldelaan weer dicht, kalmte aan Delwaidedok

Op de westelijke kant van de Noordlandbrug stond een sterke stakerspost. Aan het Delwaidedok bleef het 's morgens rustig.
Op de westelijke kant van de Noordlandbrug stond een sterke stakerspost. Aan het Delwaidedok bleef het ’s morgens rustig.

2014-12-15 07.00.50 2014-12-15 06.56.35
In de Antwerpse Polderhaven is de staking rond 22 u. zondagavond van start gegaan. De sluizen van het Berendrecht- en Zandvlietcomplex lagen stil. Een tiental stakers op de westelijke helling van de Noordlandbrug liet de bussen naar chemiebedrijven als BASF door nadat de politie met hen had gesproken.
De shiftwissel gebeurde even na 22 u. en de late shift kon met een vertraging van een dik half uur vertrekken. De vroege is samen met de “nachtploeg” opgekomen en bleef op het bedrijf overnachten. Hetzelfde gebeurde in andere chemische en petrochemische ondernemingen langs de Scheldelaan. In de vroege maandagochtend stonden overal stakersposten opgesteld met de klemtoon op de Noordlandbrug en de Tijsmanstunnel West. Ook de sluipweg vanuit Zeeland over Bath bleef dicht. De Scheldelaan werd daardoor volledig afgesloten. Aan het Delwaidedok bleef het rustig. Het Total tankstation vlakbij de afrit Stabroek/Berendrecht van de A12 Havenweg was gesloten. Op de parking van MSC/PSA stonden nagenoeg geen auto’s en waren geen stakers te bespeuren. Bij de provinciale actie was daar wel een post actief. (sdl)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *