Tentoonstelling Blidscap in Zandvliets gemeentehuis

Nic-blidscap-3-DSC


Vrijdagavond werd in het Zandvliets gemeentehuis de tentoonstelling van Blidscap geopend door schepen van Cultuur Rudi Sempels. Dit gebeurde in aanwezigheid van districtsburgemeester Carl Geeraerts en van tal van andere vooraanstaanden. Er waren veel aanwezigen.
Blidscap pakte uit met heel wat creaties van leden die in het teken stonden van Nicasius De Keyser die 200 jaar geleden werd geboren in Zandvliet. De winnaars van de zoektocht die zijn naam draagt werden bekend gemaakt. Het zijn Christiane Lamoury, Jill Buytaert, Jordy Paenen, Rosa Philips en Anton Dierckx. Vermits vier van hen niet aanwezig konden zijn (voetbalfans?) namen Christiane Lamoury en Bertha Dierckx de prijzen in hun plaats in ontvangst.
Door de voorzitter van Blidscap Erik Stalmans, die een toespraak hield, werd nog de aandacht getrokken op de veiling van werken die plaatsvind op vrijdag 25 oktober en die onder leiding staat van stadsschepen Philippe Heylen.
De tentoonstelling die gaat in samenwerking met het district Berendrecht, Zandvliet & Lillo, staat uitgestald tussen  verschillende  schilderijen van de meester zelf die in de raadzaal van het gemeentehuis van Zandvliet hangen. Gedurende 4 vrijdagen in oktober, begin november zal het gemeentehuis uitzonderlijk geopend zijn voor het publiek. De veiling op 25 oktober is ten voordele van de herstelling van het lokaal van Blidscap.
Op 1 november is er een speciale editie waarbij het graf, het schilderij van de meester in de kerk en de werken in het gemeentehuis kunnen bezocht worden. Bij elke halte wordt er een lezing gegeven over het leven en werk van de gevierde kunstenaar. Dat gebeurt door Hugo Vermeiren, hoofdredacteur van Polderheem.
Verdere info: Erik Stalmans, Voorzitter Blidscap vzw, Norbertijnenstraat 36 in 2040 Berendrecht; 0477/373657.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *