Zilver voor Stef Vanhaeren op E.K. Beloften

EK-U23-Tampère-(14)
Stef Vanhaeren plaatste zich – vroeg in het seizoen – voor het 9de “Europees Kampioenschap Beloften” (u23) in de Finse stad Tampère. Op de 400 m horden wist hij zich met 51″35 – jammer genoeg – niet te plaatsen voor de halve finales. Met het Belgisch estafetteteam won Stef echter knap zilver op de afsluitende 4 x 400 m van dit kampioenschap.
Op zaterdag kwam Stef Vanhaeren met het Belgische estafetteteam uit in de 2de reeks van de 4 x 400 m. Samen met Seppe Thijs, Sebastien Lins en Dylan Borlée eindigde hij als 2de in een tijd van 3’07″09, nà winnaar Italië in 3’06″98. Met deze 2de plaats kwalificeerde het Belgische viertal zich rechtstreeks voor de finale op zondag. Duitsland werd in deze reeks 3de in 3’07″21, nog heel wat sneller dan de winnaar van de eerste reeks Rusland in 3’09″33.
Het afsluitende nummer van deze Europese kampioenschappen voor beloften werd een waar spektakelstuk. In het verbouwde Belgische team werd Sébastien Lins vervangen door spurtkanon Julien Watrin. Stef Vanhaeren –  die zelf een indrukwekkende 400 m liep –  kreeg in de finale van deze 4 x 400 m het gezelschap van Seppe Thijs, Dylan Borlée en Julien Watrin.
Met een tijd van 3’04″90 eindigde “Team Belgium” nipt nà Rusland (3’04″63) en vóór Italië (3’05″10). 6 landenteams liepen onder de 3’06 … een spannende strijd werd het dus alleszins. Het Belgische team werd vice-Europees kampioen en haalde de zilveren medaille binnen.
Deze zilveren medaille met het team smaakte zoet voor Stef Vanhaeren, die individueel na de 400 m horden erg ontgoocheld was. Zo mocht hij – alweer in Tampère, waar hij in 2009 een gouden medaille haalde op de EYOF-spelen – op het podium plaatsnemen met een zilveren plak rond de nek ! Met 3’04″90 tekende het Belgisch kwartet – bovenop de medaille – voor de op twee na snelste Belgische chrono aller tijden.
Een uitgebreid verslag en meer foto’s kan je vinden op de website van atletiekclub KAPE: www.ackape.be.