Gemeente Kalmthout koopt twee unieke muziekcomposities aan

voorzitter Dirk Smets, burgemeester Lukas Jacobs, Sven Van Calster, Peter Knockaert, schepen voor cultuur Silke Lathouwers en dirigent Patrick Milbou (foto gemeente Kalmthout)

KALMTHOUT – Op 15 en 16 november kan je in het Kerktheater in Heide naar het jubileumconcert ter ere van 125 jaar muziekvereniging Vlijt & Eendracht. “Speciaal voor die gelegenheid componeerden Sven Van Calster en Peter Knockaert ieder een nieuw werk”, vertelt voorzitter Dirk Smets. Die composities koopt de gemeente Kalmthout nu aan als kunstwerk.

Jubileumconcert
Muziekvereniging Vlijt & Eendracht werd in 1899 opgericht. In november volgt daarom een dubbel jubileumconcert in de kerk van Heide. “Onder leiding van Patrick Milbou brengen we daar een muzikale terugblik en uitdagende harmoniemuziek die een boodschap van schoonheid, vriendschap en verbondenheid uitstraalt”, weet Dirk Smets.

componisten Sven Van Calster en Peter Knockaert (foto gemeente Kalmthout)

Kalmthoutse componisten
“Het bijzondere is dat twee Kalmthoutse componisten – Sven Van Calster en Peter Knockaert  – speciaal voor de gelegenheid nieuw werk componeerden”, zegt schepen voor cultuur Silke Lathouwers. “Ze kregen de thema’s ‘Kalmthout, onze natuur en 125 jaar V&E’ mee als opdracht. Het resultaat zijn twee mooie composities die Kalmthout en haar natuurpracht verklanken. We beschouwen het als echte Kalmthoutse kunstwerken en kopen ze als gemeente aan als kunstwerk.”

“We zijn de gemeente dankbaar voor hun financiële steun. Zonder die hulp zouden de composities er niet gekomen zijn”, zegt een trotse voorzitter.

15 en 16 november
“Als afsluiter van ons jubileumjaar spelen we een dubbel slotconcert op 15 en 16 november in het Kerktheater in Heide”, besluit Dirk Smets. “Daar worden ‘Infinite Horizons’ van Sven Van Calster en ‘hUmaNITY’  van Peter Knockaert voor een eerste keer voor het grote publiek gebracht. Het belooft een mooi moment te worden voor zowel ons als vereniging als voor de componisten zelf. En natuurlijk voor het publiek.”

info: info@vlijt-en-eendracht.be – vlijt-en-eendracht.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *