Kapellen herdenkt Bevrijding

©gemeente Kapellen

KAPELLEN – De provincie Antwerpen werd 80 jaar geleden, in 1944, bevrijd. Dat eiken jubileum gaat in Kapellen niet onopgemerkt voorbij! Je kan deelnemen aan gegidste wandelingen, de jaarlijkse bloemenhulde bijwonen of gratis een bezoek brengen aan het Erfgoedcentrum.

De Tweede Wereldoorlog was in 1944 nog niet helemaal voorbij, maar in Kapellen trok het Canadese bataljon Les Fusiliers Mont-Royal op 4 oktober via de Antwerpsesteenweg binnen.

Ter herdenking van de Bevrijding vindt de jaarlijkse bloemenhulde dit jaar plaats op vrijdag 4 oktober om 16.30 uur aan het monument der gesneuvelden aan het begin van de Christiaan Pallemansstraat. 

Gidsen nemen je op zaterdag 5 en zondag 6 oktober op verschillende tijdstippen mee langs Kapelse locaties en gebouwen en vertellen welke cruciale rol ze speelden tijdens de Bevrijding en aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Inschrijven kan hier
Er wordt gewandeld in groepen van zo’n 20 personen. De wandelingen starten telkens om 10.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Deelnemen kost € 4 (kinderen tot 14 jaar gratis). Honden kunnen mee, maar enkel aangelijnd. Vertrek- en aankomstplaats: Hoeve Van Paesschen.

Erfgoedcentrum
De Heemkring Hoghescote stelt foto’s, materialen en teksten tentoon rond de Bevrijding van Kapellen. Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 10.00 -17.00 uur kan je deze bekijken in het Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen nabij het Marktplein.
De astronomische Smoldersklok is daar eveneens gratis te bezichtigen. Ze werd tussen 1943 en 1952 gebouwd door de Putse uurwerkmaker/juwelier Willem Smolders en ademt helemaal de tijdsgeest van rond de Bevrijding. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *