Jaarlijks feestweekend van Kalmthoutse chiro Myin

©Chiro Myin

KALMTHOUT –De eerste zaterdag van oktober… dat betekent in Kalmthout Bal-tazaar! Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober vindt al het 17de feestweekend van Chiro Myin plaats. “Grootste nieuwigheid dit jaar is dat we terug voor één grote tent kiezen in plaats van een tweede, kleinere tent”, zegt Nele Francken van Chiro Myin.

Kruisbos
Net als vorig jaar vindt Bal-tazaar plaats op het terrein aan Kruisbos 17 in Kalmthout. Veel mensen uit onze regio kennen deze locatie ook van de Hoevefeesten en wie de vorige twee jaar naar ons feestweekend kwam, weet sowieso al waar ze moeten zijn”, lacht Nele. “Kruisbos is een ideale plek om veel jongeren op een veilige manier te laten feesten.”Terug naar 1 grote tent“Bal-tazaar groeide de jongste jaren uit tot een drukbezochte tentfuif. Daar speelden we op in door de vorige twee edities naast de grote feesttent nog een tweede, kleinere tent te bouwen”, legt Nele uit. “Op onze zogenaamde Salitos-stage kregen lokale DJ’s de kans om ook eens voor een groter publiek te draaien. Uiteindelijk hebben we besloten om dit jaar terug te kiezen voor één grote tent met daarrond een ruim afgesloten feestterrein. Maar er is wel extra goed nieuws voor wie graag Salitos drinkt, want ze presenteren met ‘blue’ een nieuwe smaak.

Zes Deejays
R obbe Cator, één van de vaste deejays in het Kalmthoutse danscafé De Oude Withoef, mag Bal-Tazaar openen. Tijdens zijn set is er ook ons gekende happy hour. Kom dus zeker op tijdwant tussen 21en 22 uur krijg je twee drankjes voor de prijs van één”, geeft Nele mee.“Daarna is het de beurt aan Enni Baksuit Essen. Vervolgens staat Neven Effectop ons podium. Zij speelden onder meer op Sunrise Festival en zijn ook gekend van studentenfuiven in Leuven en Gent.”“Om middernacht verwelkomen we onze hoofdact:Gomorris. Na de Boilerroom op Pukkelpop en The Hive op RockWerchter blazen zij nu de Bal-tazaar tent omver. Ook Exception speelde al op grote evenementen als Sunrise, Rampage Open Airof Suikerrock.
Als laatste act kiezen we voor DJ Sep. Net als vele andere feestjes in Kalmthout en omgeving zal hij de ervaren deejay ook Bal-tazaar op gepaste wijze afsluiten.

Kiss en ride
“We organiseren een kiss-en ridesysteem waarbij je met de auto via de Foxemaatstraat in Kalmthout naar Beekdal kan rijden om mensen af te zetten of op te halen. Kruisbos blijft afgesloten voor auto’s. Uit ervaring weten we dat feestvierders soms uit de wijde omgeving van Kalmthout afzakken, maar we willen toch een warme oproep doen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. We voorzien een ruime fietsparking.

Online bonnenverkoop
Iedereen kan vooraf al drankbonnen aankopen via onze website. Ze zijn goedkoper dan op het terrein en zo vermijd je dat je op de avond zelf lang moet aanschuiven. Overal op het terrein kan je met bancontact of cash betalen, Payconiq kan niet”, benadrukt Nele. “Voor één euro bewaren we jouw jas in onze vestiaire”.

”Barbecue en optreden op vrijdag
Naast de grote tentfuif op zaterdag openen wij ons feestweekend op vrijdag 4 oktober met onze traditionele barbecue. Jong en oud zijn welkom om aan democratische prijzen lekkere vleesjes te smullen. Voor jeugdbewegingen doen we iets extra. Wie in uniform komt, ontvangt een gratis drankje. Nieuw dit jaar is dat we in een kleinere tent – die we op zaterdag gebruiken als vestiaire – op vrijdagavond een kleinschalig optreden organiseren. Enkele leden van de Kalmthoutse partyband Casserole Fermer vormen een gelegenheidsgroep en treden speciaal op voor Chiro Myin.

We hopen jullie te mogen verwelkomen op de 17de editie van ons feestweekend Bal-tazaar”, eindigt Nele Francken van Chiro Myin Kalmthout.
Meer info: https://bal-tazaar.

(Tekst: Stijn By Me)


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *