10-Daagse van de Geestelijke Gezondheid

©gemeente Kapellen

KAPELLEN – De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vindt elk jaar plaats van 1 tot en met 10 oktober. In 2024 en 2025 is het thema ‘omgaan met moeilijke perioden’. Je vindt hier een aantal initiatieven en activiteiten rond dit thema.

Het Helpt! 
Ben jij eenzaam, angstig, depressief? Heb je stress, slaap je moeilijk of heb je problemen met middelengebruik zoals drugs, alcohol of medicijnen? Je staat er niet alleen voor. Praat met je familie of vrienden of zoek hulp bij een vrijwilliger, hulplijn of professional. Op www.hethelpt.be vind je een lijst van waar je hulp kan vinden van professionals, vrijwilligers met wie je telefoneert of afspreekt voor een wandeling, lotgenotengroepen: een groep met mensen die hetzelfde meemaken als jij, organisaties in jouw buurt die (sociale) activiteiten organiseren
Een initiatief i.s.m. Eerstelijnszone Noorderkempen

Goed in je vel
Tijdens deze cursus zoek je samen wat je nodig hebt om je sterker te voelen. Je leert ook waar je naartoe kan voor hulp of vragen. Inschrijven doe je telefonisch (0472 19 04 93) bij Ilse van het Open Leersalon of via de website van Ligo. De cursus gaat door op donderdag van 5 december tot 13 maart (behalve in de schoolvakanties), steeds van 13.00 tot 16.00 uur bij Ligo (Antwerpsesteenweg 51 – 2de verdieping).

De kracht van positief denken
Door positief te denken kan je een negatieve spiraal doorbreken. Erna Claes, doctor in de psychologie, weet er alles van. In deze lezing leert ze jou positief denken en op zoek gaan naar de goede, reële kanten van het leven zonder dat de negatieve kanten worden genegeerd. Positief denken geeft positieve gevoelens meer kans, het tempert de pijnlijke gevoelens en het motiveert opbouwend gedrag. De lezing vindt plaats op maandag 7 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur in de polyvalente zaal van dienstencentrum ’t Bruggeske. Je kan je hiervoor gratis inschrijven via het onthaal van het dienstencentrum. De plaatsen zijn beperkt.
Een initiatief i.s.m. de gezondheidsraad

Deel je geluk op de scheurkalender
Deel jij met anderen wat je gelukkig maakt? Tot het einde van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, willen alle gemeenten in de Warme Noorderkempen (Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel) iets bijzonders doen: een scheurkalender maken met jouw ideeën over geluk, want geluk wordt groter als je het deelt! Vul aan: ‘Geluk is…’ en deel je gedachten. Of je nu iets liefs, grappigs of diepzinnigs bedenkt, alles is welkom. Wees creatief, het hoeft niet alleen tekst te zijn. Je kunt ook een tekening, gedicht, podcast, liedje of iets anders insturen. Doe jij mee? Vul het formulier in. Iedereen mag deelnemen. De kalender wordt gelanceerd tijdens de Warmste Week. Een ideaal cadeau voor een warm 2025 vol geluksmomenten.

Opvoedingspunt
Kinderen opvoeden is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Zit je even vast in de opvoeding van je kind of puber? Of weet je er af en toe even helemaal geen blijf meer mee? In het Opvoedingspunt van Kapellen kunnen ouders van kinderen tussen 0 en 25 jaar terecht met al hun vragen die met opvoeding te maken hebben. Samen met jou gaat men op zoek naar mogelijke handvaten die afgestemd zijn op je gezin. Het Opvoedingspunt werkt gratis, vrijblijvend en anoniem, biedt je een luisterend oor en een veilige plek waar je al je kopzorgen rond opvoeding kwijt kan. Het Opvoedingspunt van Kapellen is een deelwerking van de opvoedingswinkel in Brasschaat en partner van Huis van het Kind Kapellen. Je kan een afspraak maken via -0491 34 57 99
-opvoeding@kapellen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *