Vierde leerjaar van De Rekke op bezoek in gemeentehuis Stabroek

STABROEK/HOEVENEN – Op donderdag 26 september maakten de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Rekke uit Hoevenen een uitstap naar het gemeentehuis van Stabroek. Het bezoek stond volledig in het teken van leren over de werking van de gemeente en het gemeentebestuur, en dat op een leuke, interactieve manier.

De leerlingen kregen een rondleiding door het gemeentehuis, waar ze meer te weten kwamen over de verschillende gemeentelijke diensten. Een van de hoogtepunten van het bezoek was hun tijd in de raadzaal, waar ze in de schoenen mochten staan van een gemeenteraadslid. De kinderen, enthousiast en nieuwsgierig, vuurden een reeks vragen af op burgemeester Rik Frans en de schepenen Veerle Nonneman, Sarah Demartelaere en Liesbeth Bardyn.

Hoewel er ook luchtige vragen werden gesteld zoals “Wat is jouw lievelingslied?” en “Wat is jouw favoriete restaurant?”, toonden de kinderen ook hun creativiteit met vragen als: “Zou het mogelijk zijn om van de waterput voor het gemeentehuis een zwembad te maken?” De schepenen en burgemeester gingen graag in op de vragen, waardoor de kinderen een speelse maar leerrijke blik kregen op de verantwoordelijkheden van het gemeentebestuur.

Het huwelijk vond plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis

De voormiddag werd afgesloten met een feestelijk kinderhuwelijk, waarbij Daniella Elst (9) en Wannes Lepez (8) het stralende bruidspaar van de dag waren. In hun prachtige trouwkledij werden zij bijgestaan door getuigen Lyam Peckstadt en Devran Coskun. Burgemeester Rik Frans, de schepenen en de speciaal verkozen kinderburgemeester Arthur Dias leidden de ceremonie.

Het uitwisselen van de ringen

Onder de vrolijke blikken van hun klasgenootjes wisselden Daniella en Wannes de ringen en bezegelden ze hun “huwelijk” met een warme knuffel. Ze kregen zelfs een trouwboekje en een huwelijksakte mee naar huis, als herinnering aan deze bijzondere dag. Wannes, trots en met een brede glimlach, voegde er zelfverzekerd aan toe: “Wij zijn al drie jaar een koppeltje en nu zijn we getrouwd.”

Met een dikke knuffel werd het huwelijk bezegeld

“Het bezoek aan het gemeentehuis past binnen de lessen Wereldoriëntatie (WO), waarbij de leerlingen de kans krijgen om spelenderwijs te leren over de werking van de gemeente”, zegt leerkracht Gino Lenaerts van 4B. De kinderen kiezen zelf een kinderburgemeester, drie schepenen en een bruidspaar, waarvoor we natuurlijk eerst toestemming vragen aan de ouders.”

Het jonge bruidspaartje Daniella en Wannes

Voor Daniella, Wannes en hun klasgenoten was het een voormiddag vol leermomenten, plezier en vooral veel onvergetelijke herinneringen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *