KAS wint jaarlijkse cultuurprijs Kapellen

KAPELLEN – De shortlist van kandidaten voor de jaarlijkse Cultuurprijs Kapellen telde nog vijf namen: Johan Van Elst, vzw KAS, Luk Vilain, Simon De Paepe en Tulin Erkan. Een van hen zou de opvolger worden van fotograaf Robert Biesemans, die vorig jaar de cultuurprijs won. Het is uiteindelijk Kunstencentrum Attenhoven Stichting (KAS) die de cultuurprijs mocht ontvangen.

KAS wint de cultuurprijs en is daar heel erg blijf om. Toch beseft de winnaar dat ook de andere kandidaten sterke tegenstanders waren. Johan Van Elst zorgde ervoor dan het waardevol archief van fotograaf Hoelen bewaard blijft. Met zijn voordrachten houdt hij de geschiedenis van Kapellen levendig.  

Luk Vilain heeft tunnelzicht en is nachtblind. Toch slaagt hij erin om fantastische foto’s te maken en zo cultureel Kapellen in de kijker te zetten. Zijn oog voor detail, zijn originaliteit, zijn humor zijn uniek.  

Simon De Paepe is een jonge gepassioneerde dirigent en getalenteerd pianist. Hij behaalde een masterdiploma piano aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en is dirigent van het West-Brabants Symfonieorkest, nam een Roosendaals koor onder zijn vleugels en geeft onder de naam ‘Bevleugeld’ een aantal concerten met collega-muzikanten in de  Sint-Jacobuskerk. 

Tülin Erkan is deskundige in de bib van Kapellen en gooide hoge ogen met haar eerste roman  ‘Honingeter’. Het boek kwam onder meer  op de shortlist van zowel de Bronzen Uil als de Boon  Literatuurprijs. De ideale ambassadrice voor de bib dus. 

Op woensdag25 september mocht Erik Simons namens KAS de Cultuurprijs in ontvangst nemen. De Cultuurprijs van Kapellen bestaat uit een aandenken ter waarde van 250 euro en een geldprijs van 750 euro.

Meer over de uitreiking en nominatie van KAS kan je lezen in ons magazine dd. 4 oktober

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *