Dorpsdag Stabroek op zondag 29 september

STABROEK – Op zondag 29 september is het weer zover: de Dorpsdag in Stabroek, georganiseerd door Stay Events, staat op het programma. Wat ooit begon als een kleinschalig evenement, is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het dorp. Van 10.00 uur tot 18.00 uur kan men genieten van een dag vol sport, cultuur, muziek en activiteiten voor jong en oud. De Dorpsdag brengt sport- en cultuurverenigingen, hulpdiensten, gemeentelijke diensten, scholen, handelaars en dorpsbewoners bijeen voor een dag vol gezelligheid.

De Dorpsdag heeft voor ieder wat wils. De dag is gevuld met demonstraties van lokale sportverenigingen, waar bezoekers de prestaties van de sporters kunnen bewonderen. Voor de jongere bezoekers is er ook van alles te beleven. De jeugddienst organiseert een scala aan activiteiten, waaronder een schminkstand en meerdere springkastelen in de tuin van het gemeentehuis. Deze kinderactiviteiten maken deel uit van het programma “De Dag van het Kind”. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een uitgebreide marktkramen en een gezellige rommelmarkt. Doorlopend zijn er optredens en straatanimatie, waardoor de straten van Stabroek tot leven komen met muziek, theater en entertainment.

Herbruikbare Bekers
De organisatie legt extra nadruk op duurzaamheid. Alle standhouders die drankjes aanbieden, zijn verplicht dit te doen in herbruikbare bekers, al dan niet met een waarborgsysteem. Bezoekers betalen een waarborg van 1 euro per beker, die vervolgens uitwisselbaar is tussen de verschillende standhouders. Dit duurzame initiatief helpt het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Stay Events benadrukt het belang van het inleveren van de bekers na gebruik, zodat ze niet onnodig worden weggegooid of meegenomen.

De werkgroep van Stay Events kocht vorig jaar herbruikbare bekers aan

De festiviteiten beginnen om 10.00 uur met een officiële opening, begeleid door de band ‘T Jazzke. Met hun muziek zorgen ze direct voor een feestelijke sfeer, die de toon zet voor de rest van de dag.

Info: www.stayevents.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *