Kapelstraat te Berendrecht wordt heraangelegd

BERENDRECHT – De vernieuwing van de Kapelstraat start op maandag 23 september en duurt tot eind december 2024. Deze heraanleg kadert in het project ‘Antwerpen breekt uit’ en wordt uitgevoerd in 4 fases.De voetpaden en de straat worden volledig aangepakt. De nieuwe rijweg in betonstraatstenen (klinkers) wordt smaller en aangevuld met grasbetontegels.Er komen heel wat groenvakken bij die aansluiten aan het park. Het regenwater wordt zoveel mogelijk afgeleid naar de plantvakken en de wadi (brede gracht) met overloop naar het park.De bestaande bomen blijven behouden en er worden 9 nieuwe bomen bijgeplant.Er komt een fietsenstalling, houten zitbanken en nieuwe verlichtingspalen.De straat verandert in een woonerf met 15 parkeerplaatsen.

De werken worden door Aannemer Verbruggen in verschillende fases uitgevoerd.
Fase 1: het smalle gedeelte vanaf de Steenovenstraat tot het kruispunt naast huisnummer 41. Vanaf eind september tot midden oktober
Fase 2: vanaf het kruispunt naast huisnummer 41 tot huisnummer 21. Vanaf midden oktober tot begin november
Fase 3: vanaf huisnummer 21 tot huisnummer 11. Vanaf begin november tot eind november
Fase 4: vanaf huisnummer 11 tot het kruispunt met de Bosstraat. Vanaf eind november tot eind december. Weersomstandigheden kunnen steeds een invloed hebben op de timing van de werken. 

Plaatselijke omleiding
In de werfzone mag niet geparkeerd of gereden worden. Wanneer er opnieuw steenslag ligt, kunnen bewoners de straat gebruiken om te laden en te lossen. Het district vraagt om dit niet te doen tussen 6.30 en 17 uur. 
Er geldt een omleiding voor het doorgaand verkeer. Bewoners van de Kapelstraat (zijtak) en de Frans Brandsstraat rijden weg via de Frans Brandsstraat en Goudhoekstraat.   

foto: district Berendrecht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *