Lionsclub Antwerpen Moerland lost 10.000 badeendjes op de parkvijver voor goed doel

Met bladblazers werden de eendjes vooruit gestuwd.

BRASSCHAAT – Zondagnamiddag, 22 september, werden op de vijver in het park van Brasschaat 10.000 plastic badeendjes te water gelaten. Het project is een initiatief van de Lionsclub Antwerpen Moerland. De opbrengst gaat naar Villa Max. Deze organisatie biedt gratis VIP-vakanties aan gezinnen met een zwaar zorgbehoevend kind.

10.000 gele badeendjes worden in het water gedropt.

De 10.000 genummerde gele eendjes konden door particulieren en bedrijven voor 5 euro per stuk worden geadopteerd. De actie startte op 26 mei op de Dorpsdag in Kapellen. Ieder eendje kreeg een nummer. Onder grote belangstelling werden zondag even na 3 uur de eendjes te water gelaten.
“Met bladblazers joegen we de badeendjes richting boothuisje”, vertelt Frank Van Camp, voorzitter van de Lionsclub Antwerpen Moerland. “De generale repetitie de dag voordien, verliep niet zo vlot, dus was het nu even spannend.”

Hier zit de winnaar tussen.

Vrijwilligers in bootjes met bladblazers deden hun werk en na een dikke drie kwartier bereikten de eerste badeendjes de eindmeet. De eigenaar wiens eendje eerst aankwam werd eigenaar van een Fiat 500 Delcevita hybrid geschonken door Garage Frijters. Er was ook nog een elektrische fiets Oxford SX8.0 te winnen en een waardebon van 500 euro te besteden in alle winkels van Samen Mariaburg.

Met de eendjesrace steunt de Lions Club Moerland Villa Max in Brasschaat. Villa Max is een organisatie die gezinnen met een zwaar zorgbehoevend kind een unieke en kosteloze vakantie aanbiedt in een van de verblijven van Casa Ametza (droomhuis in het Baskisch) in het park van Brasschaat. Villa Max is niet gesubsidieerd en hangt dus af van allerlei sponsors. Antwerp voetballer Toby Alderweireld is peter van de organisatie. (mw)

Yves Bisschops, voorzitter van Villa Max, een tevreden man.

uitslag
1ste prijs Fiat 500 Hybrid : nr 3564
2de prijs Elektrische fiets Oxford : nr. 4720
3de prijs Aankoopbon Winkeliers Mariaburg : nr. 2981
4de prijs ijsmachine Domo : nr. 2296
5de prijs Vaarttocht Antwerpse Stadshaven : nr. 159 

Winnaars mogen zich melden op:   info@eendjesrace.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *