Adopteert een badeendje voor een goed doel en win een Fiat 500

Frank Van Camp, voorzitter van de Lions Club Antwerpen Moerland (rechts) met Yves Bisschops, voorzitter van Villa Max.

BRASSCHAAT – De Lionsclub Antwerpen Moerland organiseert op zondag 22 september een eendjesrace op de parkvijver aan het Boothuisje in Brasschaat. Het evenement start om 14u uur. Om 15 uur worden duizenden badeendjes te water gelaten. De opbrengst van deze actie gaat naar Villa Max vzw.”
We droppen zo’n 10.000 genummerde eendjes in de vijver. Met een beetje hulp drijven we ze naar de eindmeet. De winnaar van het geadopteerd exemplaar wint een auto”, vertelt voorzitter Frank Van Camp. “Iedereen kan een eendje adopteren. Vier winkeliersverenigingen doen mee aan de actie”, vervolgt Van Camp. Bij de deelnemende handelaar kan je voor 5 euro een genummerd badeendje aanschaffen.
Bedrijven hebben de mogelijkheden om vanaf 1.000 euro op te treden als hoofdsponsor.

Flessenhals
De eendjes leggen op de vijver een parcours van ongeveer 270 meter af. Voortgestuwd door een kunstmatige stroming worden de eendjes via een versmalling naar een flessenhals gedreven. De eigenaar wiens eendje eerst aankomt, wint een Fiat 500 Dolcevita hybrid van Garage Frijters. “Voor de ereplaatsen voorzien we nog enkele mooie prijzen”, weet de voorzitter. Met de eendjesrace steunt de Lions Club Moerland Villa Max in Brasschaat. Villa Max is een organisatie die gezinnen met een zwaar zorgbehoevend kind een unieke en kosteloze vakantie aanbiedt in een van de verblijven van Casa Ametza (droomhuis in het Baskisch) in het park van Brasschaat. Villa Max is niet gesubsidieerd en hangt dus af van allerlei sponsors. Antwerp voetballer Toby Aldewereld is peter van de organisatie. Lions Club Antwerpen Moerland maakt deel uit van één van de grootste internationale Ngo’s. Wereldwijd telt de club 1,4 miljoen leden. De vereniging zet zich in voor mensen die het minder goed hebben. “Door allerlei fundraisingactiviteiten kunnen we jaarlijks ongeveer 40.000 euro doneren aan diverse goede doelen”, besluit de voorzitter Frank Van Camp. (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *