Kapellen viert schepenen An Stokmans en Luc Janssens

Burgemeester Dirk Van Mechelen, schepenen An Stokmans en Luc Janssens

KAPELLEN – Na de gemeenteraadszitting van maandag 16 september werden de schepenen An Stokmans en Luc Janssens (beiden Open VLD) naar de trouwzaal gelokt. Daar werden ze door familie en vrienden opgewacht. Beide schepenen werden onverwacht in een feestje gedompeld.

Luc Janssens is 25 jaar schepen in Kapellen en An Stokmans werd benoemd tot Ridder in de Kroonorde. “Ik ben er helemaal niet op voorbereid”, zei Stokmans. “Ze hebben dat achter mijn rug bedisseld.”
“An Stokmans zette haar eerste politieke stappen binnen het OCMW in onze gemeente”, zei burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD). Ze was OCMW voorzitter van 2 april 2004 tot en met 31 december 2012. Daarna verhuisde haar politieke ambitie naar het gemeentebestuur en startte zij als schepen op 2 januari 2013. “An heeft als bevoegdheden altijd de sociale engagementen binnen de bestuurstaken op zich genomen, zoals jeugd, ouderzorg, gezondheid, welzijn”, zei Van Mechelen. “De voorbije legislaturen was ze vooral schepen van cultuur en jeugd.”

Burgemeester Dirk Van Mechelen huldigde schepenen An Stokmans en Luc Janssens

De politieke loopbaan van Luc Janssens startte in 1995 als gemeenteraadslid. Op 2 augustus 1999 werd hij schepen. Van 2007 tot juli 2009 was Janssens waarnemend burgemeester ter vervanging van Dirk Van Mechelen die toen Vlaams minister was. “Luc waakt al 25 jaar als goede huisvader over onze Kapelse financiën”, zei Van Mechelen. De eerste schepen was ook vaak bevoegd voor begroting en heel vaak ook voor personeel, onderwijs, toerisme en rechtszaken. (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *