Veel bestuurservaring op kandidatenlijst N-VA

STABROEK – Uittredend burgemeester Rik Frans gaat als lijsttrekker voor een derde opeenvolgende keer voor de burgemeesterssjerp. Zijn 12 jaar ervaring als burgervader in de poldergemeente speelt volgens hem in zijn voordeel. “Gelukkig zijn er nog 24 andere kandidaten. Daaronder zowel nieuw jong talent als ervaren lokale politici. Samen kunnen we met 25 mensen meer dan honderd jaar bestuurservaring voorleggen”, zegt uittredend burgemeester Frans.

Na Rik Frans bestaat de top vijf van de lijst uit: 2 Veerle Nonneman – 61 jaar en voltijds schepen de voorbije zes jaar, 3. Sarah Demartelaere – 39 jaar en eveneens voltijds schepen deze legislatuur, 4. Danny Franssens – 56 jaar, zelfstandig ondernemer en  5 Patrick Kloeck – 59 jaar, technisch bediende. De afgelopen 6 jaar actief als gemeenteraadslid en N-VA secretaris van de afdeling Stabroek. Lijstduwer op plaats 25 is Jan Schouwaerts

Danny Franssens, Veerle Nonneman, Rik Frans, Sarah Demartelaere, Pauline Van Antwerpen
en Jan Schouwaerts

“Wanneer de kiezer ons opnieuw mandaten schenkt, worden de functies van burgemeester en schepen voor ons opnieuw fulltime opdrachten. Dat  is nu ook zo en dat is belangrijk. Zo krijgt de gemeente een gezicht”, aldus Veerle Nonneman.
Veerle Nonneman: “Wanneer Rik en ik op straat wandelen, horen we geregeld kinderen ons goedendag toeroepen. Goed dat we een gekend gezicht zijn, goed voor de plaatselijke politiek.”

Voor Sarah Demartelaere wordt verkiezingszondag 13 oktober extra spannend. De Stabroekse staat op nummer drie voor de gemeente en op de 2de plaats op de N-VA-lijst voor de provincie. “Een dubbele uitdaging dus en twee keer op verkiesbare plaatsen.

Pauline Van Antwerpen staat op plaats zeven en is met haar 26 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Zij is projectleidster bij Empreva en al zes jaar voorzitster van Jong N-VA Stabroek, Hoevenen en Putte. Het is haar eerste campagne. “Als ik verkozen word, is het wel de bedoeling dat ik ga zetelen,’ vertelt Pauline. “Mijn doel is nu om jonge kiezers duidelijk te maken waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. Er worden namelijk heel veel dingen lokaal beslist en dus wil ik jongeren overtuigen om zondag wel degelijk naar de stembus te trekken.”

Over een mogelijke coalitie wil de partij voorlopig nog niks zeggen. “We mogen onze tegenstanders zeker niet onderschatten, maar ik verwacht geen grote verrassingen,” zegt Rik Frans. “We kennen onze sterktes en hebben tijdens de afgelopen legislatuur in goede verstandhouding samengewerkt met onze coalitiepartner, maar uiteraard heeft de kiezer het laatste woord.”

Belastingen
Details over het programma wil N-VA voorlopig nog niet lossen. Burgemeester Rik Frans gaf al wel mee dat N-VA niet van plan is om de komende jaren de belastingen te verhogen. Belastingen verminderen zit er ook niet in

Provincie
Sarah Demartelaere mikt ook op de provincie: “We openden samen met gedeputeerde Luk Lemmens dit jaar een grote landbouwloods met klaslokalen in PITO. Ook werd sterk geïnvesteerd in technologie zoals een slimme melkrobot of – in samenwerking met de chemiesector – chemische distillatiebuizen. Het is dan ook de ambitie van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen om het opleidingsaanbod af te stemmen op de noden van de arbeidsmarkt zodat jongeren een zekere toekomst tegemoet gaan! Daar draag ik graag mijn steentje toe bij!”

In Stabroek hoopt Demartelaere opnieuw schepen te worden en liefst met dezelfde bevoegdheden als nu en dat zijn patrimonium, mobiliteit en landbouw. “Als je de kans krijgt om vanuit de provincieraad mee te sturen, kan dat in heel wat dossiers een meerwaarde betekenen”, onderstreept ze.


Sarah Demartelaere

Info: https://stabroek.n-va.be/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *