Vooruit Kapellen gaat op eigen kracht en wil mee besturen

KAPELLEN – Na twaalf jaar in een kartel met Groen trekt Vooruit deze keer alleen en onder eigen vlag naar de kiezer om mee te besturen. Met een gevarieerd team en een breed programma, is Vooruit Kapellen klaar om de uitdagingen aan te gaan. De partij wil onder meer werk maken van meer sociale woningen, een armoedeplan, eigen jeugdhuis en betere fiets- en voetpaden

Lijsttrekker Tom Namurois wordt vergezeld door twee jonge talenten, Marie Adriaensen en Jelle Baart, die de tweede en derde plaats innemen. Hun aanwezigheid benadrukt het belang van de jeugd binnen de partij. Huidige voorzitter, Jussi Pohl, staat op de vierde plaats, gevolgd door Marina Huygen. Oud-gemeenteraadslid Veronique Livens sluit de lijst af en brengt haar ervaring mee om het sociaal beleid te versterken.

Jussi Pohl, Veronique Livens, Jelle Baart, Tom Namurois. Marie Adriaensen vertoeft momenteel op Erasmus. 

De lijst is een mix van jeugdige energie en ervaren krachten. Ook Macy Van der Velden (23, plaats 17) en Tari Beernaert (25, plaats 20) vertegenwoordigen de stem van de jongeren. Op plaats 6 vind je  Tis Van Dooren (63), gevolgd door Do Huygen (59) op plaats 7. Rudi Snoeys (57) neemt plaats 8 in en Joel Cobbaut (56) wordt op plaats 9 de stem van deelgemeente Putte.

Verder rekent Vooruit op vertrouwde gezichten Natalia Hussar (48, plaats 12), Lia Le Roy (68, plaats 16), Joris Van Loon (32, plaats 18), Karin Van Opstal (plaats 21), Steven Verlinden (80, plaats 22), Thomas Dezuttere (44, plaats 23), Erna Plompen (65, plaats 24) en Michael Swijnen (40, plaats 26).

Ervaring en vernieuwing gaan samen. Nieuwkomers zijn Gaétan Wagemaekers (50, plaats 10) en Sabine Peeters (49, plaats 11),  Peggy Taeymans (plaats 13), Bert De Clercq (plaats 14), Marina Beernaert (plaats 15) en Luc Donné (plaats 19). Het verhaal van Vooruit Kapellen wordt ondersteund door Georges Bouckaert vanaf plaats 27 en Carl Lamote vanaf plaats 28.

Een sterke lijst gaat vanzelfsprekend met een sterk programma. Vooruit Kapellen pakt uit met vijf speerpunten: Vooruit wil meer investeren in veiligheid, wil van klimaat een prioriteit maken, wil de verkeersveiligheid verhogen, wil de jeugd alle groeikansen geven en wil zorgen voor een warm en gezellig Kapellen.

Jeugdhuis en sociale woningen
Zo wil Vooruit werk maken van energiezuinige sportinfrastructuur en wil de partij ook een jeugdhuis op een vaste locatie en een jeugdconsulent inzetten. Wat verkeersveiligheid betreft, wil Vooruit vooral de kwaliteit van de voet- en fietspaden verhogen, want die zijn nu dikwijls niet toegankelijk voor mindervaliden of bieden onvoldoende comfort voor het toegenomen fietsverkeer.

Op sociaal vlak wil Vooruit Kapellen werk maken van sociale woningen, zowel in het maken van een inhaalbeweging, als het zorgen voor een goede spreiding. Dit zal samen moeten gaan met de opmaak van een armoedeplan, om zo een antwoord te kunnen bieden op kansenongelijkheid. De partij wil ook meer inzetten op dialoog, door het oprichten van een overkoepelende onderwijsraad, het inrichten van een inloophuis en het organiseren van gerichte wijkvergaderingen en eventuele volksraadpleging.  Info: www.vooruit.org/kapellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *