Stad Antwerpen lanceert project voor vijftig budgethuurwoningen in Ekeren

EKEREN Stad Antwerpen komt met een ambitieus project voor vijftig budgethuurwoningen op de site Rozemaai in Ekeren. Dat heeft als doel om betaalbaar wonen toegankelijk te maken voor een bredere groep Antwerpenaren. De stad mikt op mensen die geen recht hebben op een sociale woning, maar ook moeilijk toegang vinden tot de private huurmarkt of koopmarkt. Voor de realisatie organiseert AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten, nu een marktoproep.

Stad Antwerpen zoekt voor dit project een externe partner. Die staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van het gebouw. De toewijzing van de woningen gebeurt vervolgens via het stedelijke reglement voor budgethuren. ​

50 nieuwe betaalbare woningen
Het hiervoor bestemde terrein op de site Rozemaai in Ekeren heeft een totale oppervlakte van 5.450m². Dat is bijna zo groot als een voetbalveld. Deze grond is momenteel onbebouwd, en beschikt over tal van troeven: met een ligging tussen het Rozemaaipark en natuurgebied de Oude Landen, en nabij het centrum van Ekeren, haar invalswegen en het openbaar vervoer.   

Procedure en timing
Als aanbestedende overheid zet AG Vespa voor de realisatie van dit project een concessie voor werken in de markt. Het gaat om een onderhandelingsprocedure met bekendmaking in meerdere fasen: een selectiefase en een gunningsfase.
Geïnteresseerde partners kunnen voor verdere info terecht op https://www.agvespa.be/oproepen/budgethuurwoningen-op-site-rozemaai.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *