N-VA Ekeren wil verder besturen en trapt campagne af

EKEREN – De N-VA in Ekeren heeft 127 programmapunten waarmee ze de kiezers hoopt te bekoren. “In Ekeren is het nog goed wonen, leven en werken”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx. Palinckx mikt ook op een derde ambtstermijn.

“Wij willen ons ‘dorp in de stad’ koesteren en bewaren”, zegt Palinckx. Het verkiezingsprogramma dat N-VA aan de Ekerenaren voorlegt moet dat bevestigen. In de voorbije 12 jaar is Ekeren sterk van uitzicht veranderd en werden heel wat nieuwe initiatieven genomen voor de Ekerenaar. Zo werden een 20-tal straten volledig aangepakt, waarbij ook de 2 assen door de dorpskern en het Kristus Koningplein en het Van de Weyngaertplein volledig werden vernieuwd.

Op het vlak van fietspaden en fietsverbindingen heeft het district fel ingezet op de ‘fietsring’ van Ekeren. Er kwam meer dan 4.5 km nieuwe fietsinfrastructuur en met een fietstunnel aan het station van Ekeren. Er werd stevige geïnvesteerd in de drie parken en in het Ekerse erfgoed zoals de poort van de begraafplaats, pastorie Donk, Bistkapel aan de Veltwijcklaan en het monument voor de Canadese bevrijders.

“Een nieuwe gymhal, vijf nieuwe speeltuinen en een nieuw dienstencentrum zorgen dan weer vol nieuwe impulsen voor alle leeftijden. Ook cultureel en qua festiviteiten is de Ekerenaar er de afgelopen legislatuur wat rijker geworden met het Cultuurcentrum in Hof de Bist en evenementen als de Jules vriendjesdag, middeleeuwse Kasteelfeesten, Bierpruverfeesten of een seniorenfeest”, geeft Palinckx mee.

De N-VA wil verder bouwen aan een leefbaar Ekeren. Met 10 speerpunten van de 127 trekt N-VA naar de kiezer. Een greep: er is dringend nood aan een polyvalente socio-culturele zaal en aan een bijkomende sporthal. De N-VA wil de (jeugd) verenigingen en sportclub blijvend ondersteunen om hun grote infrastructuurnoden op te lossen. Er wordt gedacht aan een buurtsecretariaat voor verenigingen. Verder wordt gedokterd aan de vernieuwing van de kerkomgeving in het centrum. Een mantelzorgpremie ligt op de onderhandelingstafel.

N-VA-Ekeren gaat met een team van 21 kandidaten naar de verkiezingen: 11 mannen en 10 vrouwen. De jongste kandidaat is 19, de oudste amper 71. Vijf kandidaten moeten nog 30 worden, zeven zijn 7 uittredende mandatarissen en maar liefst 14 nieuwe gezichten maken hun opwachting. (mw)

De kandidaten
1 Koen Palinckx (54) districtsburgemeester, ambtenaar
2 Annemie Plompen (50) zelfstandige, districtsschepen
3 Brecht Mertens (26) Huisarts in opleiding
4 Ann Koekhoven (53) Relatiebeheerder Bank en Verzekeringen
5 Alec Claessens (19) student
6 Martine Voets (61) bediende ziekenhuis
7 Takis Van Tilburg (43) ceremoniespreker/zelfstandige
8 Maja Lopez Hartmann (44) Docent-onderzoeker hogeschool
9 Christophe Zanetti (42) Co-Packing Manager
10 Inke Michielsen (26) Zorg- en Voedingsassistent
11 Bob Muyllaert (49) bediende
12 Stefan Reinenbergh (55) beveiliging
13 Scala Tielemans (46) Opnameplanner ziekenhuizen
14 Julie Huygen (26) Field Service Technician
15 Aaron Walravens (19) student
16 Chantal Mugabo (50) zorgkundige
17 Freyja Geerinck-Beheydt (71) gepensioneerd
18 Ludo Madereel (69) gepensioneerd
19 Serge Huybrechts (51) zelfstandige
20 Bieke Dierick (50) huisvrouw
21 Marc Elseviers (58) zelfstandige, districtsschepen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *