Drie kunstenaressen tonen in Trialoog V hun veelzijdige werken

Trialoog V kon bij de vernissage, op vrijdag 6 september, op heel wat belangstelling rekenen

KAPELLEN – De vijfde editie van Trialoog in ’t Oud Gemeentehuis in Kapellen confronteert drie kunstenaressen met elkaar: Silvia Bonotto, Sofie Declercq en Frieda Van Dun. Meteen een boeiend schouwspel voor de kunstliefhebber.

De gedeelde liefde van de kunstenaressen voor expressie, abstractie en kleuren en hun uiteenlopende inspiratiebronnen en technieken zorgen voor een interessante, aangrijpende en kleurige kruisbestuiving doorheen de expo, lezen we in de mooie geïllustreerde brochure.   

“Kunstcritici zijn geneigd om Silvia Bonotto (1965) in de sfeer van het naoorlogse abstract expressionisme te plaatsen”, schrijft Jan Van Alpen, voormalig museumdirecteur in New York, Brussel en Antwerpen. “Haar werk overstijgt duidelijk zulke categorisering. Telkens opnieuw duwt zij de limieten en barrières wat verder zonder zichzelf te herhalen of zich te nestelen in een comfortzone.”

Silvia Bonotto

Voor Frieda Van Dun (1951) geldt de natuur als inspiratiebron en redding. Zij experimenteert met verschillende dragers, doek, textiel, plaaster, glas… en probeert op die dragers verschillende technieken uit.

Frieda Van Dun

Voor Sofie Declerq (1971) is Trialoog V haar eerste coming-out als schilderes voor publiek. Haar grootste leermeester is de natuur en in brede zin het leven zelf. Ze combineert verschillende technieken en materialen om de expressie in het moment weer te geven.

Sofie Declerq

Expo, ’t Oude Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 2, is open op vrijdag 13, 20 en 27 september, zondag 15, 22 en 29 september, telkens van 13.30 tot 17 uur. (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *