Kattenbergse Rommelmarkt neemt afscheid van EVA-coördinator Fri Van Looy

Puffend onder een brandende zon kuierden duizenden schattenjagers zich tussen de 350 standjes.

EKEREN – Wanneer zondagavond 1 september, rond de klok van 8 uur de laatste restanten van de Kattenbergse Rommelmarkt is opgeruimd, kan Fri Van Looy (63) tevreden terugblikken op een geslaagde 41ste editie. Het is Fri meteen haar laatste rommelmarkt als coördinator van het organiserend EVA-centrum. Zij wordt opgevolgd door Nathalie Van Looveren (36).

Fri Van Looy (midden),  Nathalie Van Looveren  en Piet Hostyn.

De Kattenbergse Rommelmarkt begon ooit als een gezellig buurtfeestje in de Kleine Kattenberg. Aanleiding was de viering van eeuweling Suske Geit. Dat is meer dan 50 jaar geleden. Na de overname van de rommelmarkt door het EVA-centrum, groeide het evenement uit tot een van de grootste openlucht rommelmarkten in Vlaanderen.

Stanske Cornelis (90) was er van in het begin bij.

Puffend onder een brandende zon kuierden duizenden schattenjagers zich tussen de 350 standjes. Ieder jaar opnieuw worden zolders en kelders leeggehaald. Wanneer stopt het? Nooit blijkbaar. Wat voor de ene rommel is, is voor een ander net datgene dat in huis, in de verzameling of in de tuin nog ontbrak. Met enkele optredens en eet- en drankstandjes kan het Eva-centrum terugblikken op een meer dan geslaagde rommelmarkt. Fri Van Looy wordt als coördinator van het EVA-centrum opgevolgd door Nathalie Van Looveren. “Ik kent het EVA-centrum, maar dat is het dan ook”, zegt Nathalie. “Ik heb gewoon mijn kandidatuur gesteld. Het werk boeit mij. Ik ben terecht gekomen in een gezellig ploeg.” Fri blijft nog actief, maar de dagelijkse werking laat ze vanaf nu aan Nathalie over. In maart stopt Piet Hostyn als voorzitter. (mw)

Elvis leeft nog… op de Kattenbergse Rommelmarkt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *