STERK2940 legt lat hoog en wil grootste partij worden in Stabroek

STABROEK/HOEVENEN/PUTTE – Sterk2940 verduidelijkt vanuit zijn pop-up lokaal in Hoevenen het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en legt meteen ook een volledige lijst met 25 kandidaten op tafel.

Kim Dorikens, Herman Jongenelen en Liesbeth Bardyn aan het pop-up lokaal van STERK2940 in Hoevenen

STERK2940 is een nieuwe politieke formatie. De drie traditionele partijen, CD&V, Vooruit en Groen, besluiten om niet onder hun partijvlaggen naar de kiezer te trekken, maar bundelen hun krachten onder de naam STERK2940. Lijsttrekker en kandidaat burgemeester is Herman Jongenelen. In het huidige bestuur is hij een van de twee CD&V schepenen. De andere schepen is Liesbeth Bardyn en die staat op plaats 3. Op de tweede plaats staat Kim Dorikens. Zij was ooit Vooruit-schepen in het kabinet van toenmalig burgemeester Alida De Bie. Op nummer 4 vind je Fred Clee van Groen.

Liesbeth Bardyn, Fred Clee, Herman Jongenelen en Kim Dorikens

Op de lijst staan 10 kandidaten uit Stabroek, 10 uit Hoevenen en 5 uit deelgemeente Putte. De jongste kandidaat is Gitte Van Bouwel (plaats 5). Eind september wordt zij pas 18 jaar. Ouderdomsdeken is de 73-jarige Jan Janssens (plaats 23) .

De jonge ploeg van STERK2040

Herman Jongenelen: “We willen de traditionele partijpolitiek doorbreken en dat wordt meteen duidelijk wanneer je onze lijst bekijkt. Dan valt het op dat 8 van de 25 kandidaten politiek onafhankelijk zijn en hiermee geven we een duidelijk signaal dat we als nieuwe beweging gemeente willen maken voor, door en met mensen, omdat de inwoner centraal staat in dienst- en hulpverlening.”

“Om dat waar te maken trokken we de voorbije maanden naar de inwoners van Stabroek, Hoevenen en Putte, want het gaat niet goed met onze gemeente. De basis van ons kiesprogramma is dan ook de inbreng van de bewoners zelf en dus is het gemaakt op maat van Stabroek. Hierbij staan 2 pijlers centraal: Landelijk Sterk en Samen Sterk. Met de eerste pijler doelen we op het landelijke karakter van onze gemeente, dat we zeker willen behouden met aandacht voor open ruimtes en polders. We streven dan ook naar nieuwbouwprojecten die passen in onze gemeente”, legt Liesbeth Bardyn uit.

“Met Samen Sterk pleiten we onder andere voor sterke gemeenschappen. Onze verenigingen en vrijwilligers zijn de motor voor onze samenleving en zij verdienen dan ook alle respect en ondersteuning op maat. De gemeentelijke diensten moeten eenvoudig bereikbaar en laagdrempelig zijn voor alle inwoners met vaste inloopmomenten”, neemt Kim Dorikens over.

Onafhankelijk
Lijstduwer is Tim Uten.  Hij is al heel lang actief in het verenigingsleven van de poldergemeente. Hij stond mee aan de wieg van het Jeugd Ontmoetingscentrum Stabroek, kortweg JOS, hij is voorzitter van de jeugdraad en penningmeester van turnkring Vrank en Vrij. Nu stapt hij op 47-jarige leeftijd voor het eerst in de politiek. “Pas tijdens de vakantie heb ik de knoop doorgehakt om als lijstduwer naar de kiezer te trekken. Daarvoor engageerde ik me al wel om mee na te denken over de koers van STERK2940. Ik ambieer niet meteen een functie, maar als het erop aankomt zal ik wel mijn verantwoordelijkheid nemen. Het is de kiezer die de kaarten schudt.”

Ook Benjamin De Ridder (plaats 12) stapt als onafhankelijke voor het eerst in de politiek. “Ik kan me nergens terugvinden in een politieke partij. STERK2940 brengt politiek zoals de mensen het willen en daarom engageer ik me.”

Ambitieus
Herman Jongenelen: “We leggen de lat hoog en streven ernaar om de grootste formatie in Stabroek te worden. Als je kijkt naar de huidige zetels in de gemeenteraad dan hebben CD&V, Vooruit en Groen samen 7 zetels. Maar als we kijken naar de inbreng van onze onafhankelijke dan willen we groeien tot 10 zetels.” Als je weet dat N-VA nu de grootste partij is, lijkt in Stabroek een coalitie van Sterk2940 en N-VA het meest voor de hand liggend. Op de vraag of STERK2940 zou samenwerken met Vlaams Belang en met politiek nieuwkomer PVDA antwoordt Jongenelen diplomatisch: “We zoeken de extremen niet op, maar willen wel rond de tafel zitten met alle partijen die aan onze waarden en normen beantwoorden.”

Het volledige programma van STERK2940 vind je vanaf dit weekend op de website www.sterk2940.be


Kiezerslijst STERK2940

 1) Herman Jongenelen
2) Kim Dorikens
3) Liesbeth Bardyn
4) Fred Clee
5) Geert Eyckmans
6) Evy Beniest
7) Nico Van Bouwel
8 )Danny Bresseleers
9) Eric Dingemans
10 )Lia Hendrickx
11) José Lens
12) Ben De Ridder
13) Stef Johnson
 14) Sofie Brouwers
15) Gitte Van Bouwel
16) Koen Kockx
17) Ine Franken
18) Nico Vermeulen
19) Ineke Neys
20) Evi Rans
21) Isabelle Duerloo
22) Ruddy Mees
23) Jan Janssens
24) Greet Leemans
25) Tim Uten

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *