Sportarena aan plein Viswater officieel ingespeeld

Districtsburgemeester Carl Geeraerts, tevens bevoegd voor sport, gaf samen met enkele voetballertjes de aftrap

BERENDRECHT – Op woensdag 28 augustus werd de nieuwe sportarena aan het Plein Viswater in Berendrecht officieel ingehuldigd. Het project, dat door het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo werd gerealiseerd, begon in mei met de aanleg van de ondergrond. In juli werd de sportarena geplaatst nadat de beton voldoende was uitgehard en het sportveld verder kon worden afgewerkt.

De nieuwe sportarena, die is aangelegd op de plek van het oude basketbalveld, biedt nu de mogelijkheid om zowel te basketballen als te voetballen. Het veld is rondom voorzien van een omheining, die laag is aan de zijkanten en hoog achter de doelen, zodat sporters veilig en vrij kunnen spelen. De arena is ontworpen om volop sportplezier te bieden voor jong en oud.

Tijdens de inhuldigingsceremonie was het districtsburgemeester Carl Geeraerts die de sportarena officieel in gebruik nam door als eerste de aftrap te geven van een vriendschappelijke voetbalwedstrijdje. De sfeer was sportief, met jongeren die onder begeleiding korte voetbalwedstrijden speelden. De inhuldiging werd bijgewoond door enkele buurtbewoners en jonge sportliefhebbers, die het nieuwe veld meteen in gebruik namen.


“De sportarena is robuust gebouwd en is zo goed als onderhoudsvrij” zegt districtsburgemeester Carl Geeraerts tevens bevoegd voor sport. Het prijskaartje van 100.000 euro vindt Geeraerts als een zinvolle investering in de wijk waar veel jongeren wonen. “De belijning om voetbal of basket te spelen is er momenteel nog niet, maar zal vlug komen” belooft Geeraerts.

Met deze nieuwe sportarena wil het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo bijdragen aan de promotie van sport en beweging in de buurt, en een plek bieden waar jongeren samen kunnen komen om actief te zijn en plezier te hebben. De arena is een mooie aanwinst voor Plein Viswater en belooft een populaire ontmoetingsplek te worden voor de gemeenschap.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *