Jorrit Verwimp wint kermiskoers Grote Prijs Jos Van Nelekes

Het peloton bij de start van de wedstrijd

BERENDRECHT – Op dinsdag 27 augustus heeft Jorrit Verwimp van WTC The Eagles de kermiskoers ‘Grote Prijs Jos Van Nelekes’ gewonnen. Na een lange ontsnapping kwam hij solo over de meet. Joris Mertens van de Polderklievers werd tweede, Niels Cornelissens van WTC The Eagles mocht ook mee op het podium. In totaal stonden er 63 renners aan de start.

Naar jaarlijkse gewoonte stond de Solftplaats en voor het café Jos Van Nelekes afgeladen vol met toeschouwers en wielrenners voor de start van de 17e editie van de kermiskoers GP Jos Van Nelekes. 63 renners van The Eagles, Polderklievers, Sturmers, Jarisk, Cycle Monkeys en Raffic waren klaar om de strijd aan te gaan. Onder de deelnemers ook 2 vrouwen: Sien Van Mengsel en Dorien Dombrecht. In totaal legden ze 20 rondes af, door het centrum van Berendrecht.

Na 9 rondes achter de volgwagen – en heel wat tussensprints later – kon de koers echt losbarsten. Nog 11 rondes lagen er voor de boeg en heel wat renners probeerden in de eerste vrije ronde al onmiddellijk een gat te slaan.

Op het korte parcours duurt het maar een 3 à 4 minuten voor het peloton opnieuw voorbij de finish passeert. Met nog 10 rondes te gaan, heeft Jorrit Verwimp een mooie voorsprong bijeengesprokkeld op het peloton. Ronde na ronde breidt hij het gat uit tot een 40-tal seconden.

Vanuit het peloton proberen enkele renners het gat te dichten. Maar The Eagles spelen het ploegenspel perfect en zitten steeds in het wiel om de aanval te counteren. Silas Jaspers van de Polderklievers komt het dichtste in de buurt, op een 25-tal seconden. Maar met ploegmaats van de koploper in zijn wiel, geraakt hij niet verder.

Uiteindelijk komt Jorrit Verwimp na een lange ontsnapping solo over de meet. Na zijn winst in de Polderkoers met een Hart in Zandvliet vorig jaar, schrijft hij nu ook de GP Jos Van Nelekes op zijn naam. Joris Mertens (Polderklievers), de winnaar van vorig jaar, wordt 2e. Niels Cornelissens maakt het feestje voor The Eagles compleet met een derde plaats.

Het podium: 1) Jorrit Verwimp 2) Joris Mertens 3 Niels Cornelissens.

foto’s: Ian Segal en Flor De Bel

Meer foto’s vind je op: https://iansegal.be/kermiskoers-2024

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *