Bakfiets en Feest: De kroegentocht die ambiance brengt in de Polder

Polderdistrict – De meeste inwoners vierden op 15 augustus moederdag, maar Jef Van der Poel en zijn feestgangers vierden de derde editie van ‘Bakfiets en Feest’. Met een ingebouwde DJ-booth op de zelfgemaakte bakfiets, rijdt Jef door het Polderdistrict om op de dijk en in de cafés een feestje te bouwen.

Het is een rustige, zonnige dag zoals ze die in Berendrecht en Zandvliet wel gewend zijn. Tot plotseling een klein peloton passeert, al fietsend op de beats van de DJ-booth die in de zelfgemaakte bakfiets zit van Jef, beter bekend als DJ Jeffius. Het is al de derde keer dat ze op die manier een feestje maken door de straten van het Polderdistrict.

“Het is eigenlijk een overblijfsel uit de coronaperiode”, vertelt Jef. “Mensen moesten thuisblijven en ik wilde wat leven in de brouwerij brengen.” En daar had hij een origineel idee voor. “Ik heb zelf een kar gemaakt met een ingemaakt DJ-booth. Die kar heb ik dan aan mijn fiets vastgemaakt en zo heb ik nu zelf een bakfiets.”

Met die fiets en met muziek door de boxen reed hij door de straten van Berendrecht en Zandvliet. “Mensen kwamen buiten in de voortuin staan. Toen de regels iets soepeler werden, kwamen ze zelfs op straat en uiteindelijk hebben we dan zelfs met een hoop mensen afgesproken op de dijk.”

Zijn sfeervolle fietstochten zijn intussen uitgedraaid in het evenement ‘Bakfiets en Feest’. “We spreken met wat volk af bij mij thuis om dan samen met de bakfiets een kroegentocht te gaan doen.” En dat zorgt voor veel ambiance. “We hebben veel bruine kroegen met hun eigen traditionele muziek. Met DJ-booth op mijn fiets probeer ik dan eens andere muziekgenres te draaien als we op het terras van de cafés aankomen. Onze stop in de Nelekes is bijvoorbeeld altijd heel gezellig, op het kleine terras.”

En tussen de cafés door stoppen de fietsers en feestgangers ook eens aan de dijk. “Pintje drinken, een babbeltje slaan en wat dansen bij zonsondergang. Altijd de moeite waard.” Met een vijftigtal vrienden maken ze er een gezellige dag van. “Veel vrienden zijn er vanaf het begin bij, maar anderen komen dan weer later of vertrekken al vroeger.” De kroegentocht begon om 13 uur en om 22 uur komen ze aan in het laatste café. “Om geen geluidsoverlast te creëren. Al blijven we voortdoen in het café tot ze de deuren sluiten.”

Op die manier wil Jef meer sfeer in de Polder brengen. “Ik vind dat er echt te weinig gebeurt in onze Polder. Dit is een heel makkelijk en gezellig feestje. Dat is wat we met dit evenement willen creëren.”

De eerste editie vond plaats met Hemelvaart in 2023. Ook dit jaar reed Jef met zijn bakfiets rond op Hemelvaart en vorige week was het al de derde editie. “Gelukkig hebben we al elk jaar fantastisch weer gehad. Hopelijk is dat de volgende editie ook het geval.”

Al zullen we Jef met zijn bakfiets wel vaker zien opduiken. “Op de Urbain Trail in Zandvliet heb ik wat voor de sfeer gezorgd en soms neem ik de fiets ook mee naar trouwfeesten.” Binnenkort zal DJ Jeffius ook draaien op het nieuwe familiefestival Polderama.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *