Kapelse speelpleinwerking blijft een vakantietopper


KAPELLEN – De speelpleinwerking sloot op donderdag 22 augustus af met een feestelijke happening en kijkt terug op een succesvolle editie. Kristien Van Looveren van de Kapelse jeugddienst en verantwoordelijk schepen Evelyne Haud’huyze (Open Vld) kijken meer dan tevreden terug op deze zomereditie.

Kristien Van Looveren: “Gemiddeld kwamen er per dag 102 kinderen naar onze speelpleinwerking. Deze zomer vonden ook 70 tieners hun weg naar ons en dus kan je niet anders dan tevreden zijn. In totaal kregen we bijna 500 kinderen en tieners op bezoek de voorbije twee zomermaanden.”

Kinderen komen graag
“Kapellen biedt in de zomerperiode acht weken lang speelpleinwerking aan. Daarnaast zijn er ook activiteiten in de Krokusvakantie en één week in de paasvakantie”, geeft Kristien Van Looveren nog mee. “Sommige ouders schreven hun kinderen zo vlug mogelijk in, andere mama’s en papa’s wachtten langer en deden soms zelfs de dag zelf een beroep op de speelpleinwerking. Het is ons ook opgevallen dat we niet enkel ingeschakeld worden wanneer de ouders met zijn beiden moeten gaan werken. In heel wat gevallen vragen de kinderen zelf om naar de speelpleinwerking te komen, ook al zijn de ouders op dat moment thuis”, legt Kristien Van Looveren uit.

Sterke ploeg monitoren
Tijdens de afsluitende activiteit kwam Judith Gielens haar twee kinderen ophalen. Nu staat ze er als mama, maar jaren geleden was Judith een van de teambegeleiders van de speelpleinwerking. “Mijn zoon en dochter zijn laaiend enthousiast en dat verbaast me eigenlijk niet echt. Ik ken de werking hier en weet dat er een sterk team aanwezig is. Het feit dat er gewerkt wordt in leeftijdsgroepen draagt volgens mij bij tot het grote succes. Het zijn natuurlijk niet alleen die leeftijdsgroepen die het hem doen, de kinderen krijgen ook telkens een keuzemenu aan activiteiten waaruit ze kunnen kiezen. Op die manier vindt ieder kind wel iets wat hem of haar aanspreekt.”


Wie minstens 16 jaar is en zich geroepen voelt om volgend jaar mee als monitor te begeleiden, kan zich nu al aanmelden via jeugd@kapellen.be Meer info: https://www.kapellen.be/monitoren-gezocht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder