10 jaar Truckrun in Essen

©organisatie Truckrun

ESSEN – Op zaterdag 14 september vindt voor de 10de maal de Truckrun in Essen plaats. Een evenement voor mensen met een beperking uit de wijde omgeving. De truckrun is ontstaan door het enorme enthousiasme van Peter Goorden. Hij had met vrienden meermaals deelgenomen aan een truckrun in Roosendaal. Door omstandigheden werd de truckrun in Roosendaal niet meer georganiseerd.

Zo groeide bij hem het enthousiasme om dit zelf te gaan organiseren. Een rondrit waar alle kinderen en volwassenen met een beperking aan kunnen deelnemen om mee op een avontuurlijke tocht te gaan met een echte truck. Peter ging op zoek naar mede-initiatiefnemers en kwam langs bij Julienne De Schutter, die in het bestuur zat van KVG (Katholieke Vereniging voor Gehandicapten) Essen.

Alles werd in orde gebracht om in september 2013 de eerste truckrun te laten doorgaan. Helaas komt Peter eind juli 2013 om het leven door een ongeval. Dit gaf de mede-organisatoren nog meer drijfkracht om dit evenement tot een goed einde te brengen.

Truckrun Essen door de jaren heen
“En zo geschiedde, het 2de weekend van september wordt dan ook DE happening voor alle mensen met een beperking uit de wijde omgeving. In 2019 ging ons land door covid-19 in lockdown, maar wat waren we blij dat we in september ’22 onze 8ste rondrit konden organiseren. Dit evenement organiseren kan alleen gebeuren dankzij de hulp van de vele vrijwilligers, die we enorm dankbaar zijn en de talloze chauffeurs die zich belangeloos inzetten”. zegt Peter Koremans.

Ieder jaar groeide de organisatie en er boden zich ook steeds meer vrachtwagenchauffeurs aan om mee te rijden en hun passagiers zo een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo zitten de truckrun al aan een 100 vrachtwagens en evenveel deelnemers.

Er wordt een schenking gedaan aan (KVG) Kando Essen om een reis of uitstapje te maken, op maat voor mensen met een beperking.

Programma 2024
Aankomst chauffeurs tussen 11u en 12u
Aankomst deelnemers tussen 12u en 13u
13u : inladen deelnemers
14u : vertrek convooi
16u : aankomst voorzien terug op het terrein
17u : barbecue
19u : optreden Dennie Damaro
19u45 : optreden Margriet Hermans

Bij deelname barbecue is het optreden gratis, zoniet bedraagt de inkom €15.

Info en inschrijven kan via: : www.truckrun-essen.be:

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *