28ste Autisme-Familie-Wandeldag

Op wandel met bv Ben Rottiers

Op zondag 8 september organiseert vzw Breek De Stilte voor de 28ste keer de Autisme-Familie-Wandeldag. Jarenlang vond deze activiteit plaats aan het Ravenhof. Sinds 2022 wordt het evenement echter georganiseerd bij zaal Moorland in Stabroek, met nieuwe wandelroutes, maar een vertrouwd concept. Van 9.00 tot 16.00 uur kun je één of meerdere Klaverbladwandelingen lopen van 3, 4, 6, 7 en 12 km voor 2 euro per persoon. De wandelingen vertrekken vanuit zaal Moorland en voeren langs de antitankgracht, de Kreukelheide en haar omgeving.

Vanaf 10.00 uur kun je ontbijten; hiervoor dien je je wel vooraf in te schrijven via https://www.breekdestilte.be/index.php/ontbijt-koude-schotel-1.html. Na het ontbijt, om 11.00 uur, kun je gratis deelnemen aan de Boswachterswandeling van 4,7 km in een anders afgesloten gebied op domein Stafort.

Oldtimerritten 

In de voortuin van het gemeentehuis staan oldtimers opgesteld. Van 11.00 tot 12.30 uur kun je als passagier een ritje maken met een oldtimer. Reserveer je oldtimerrit door een sms’je te sturen met je voornaam en naam naar 0478 801 096 en betaal 10 euro (BE73 7765 9045 4760 met vermelding ‘Oldtimer rondrit’).

Een “special guest” met autisme kan gratis genieten van een rondrit. Uiteraard is iedereen met een beperking van harte welkom (E-handicapkaart of FOD). Schrijf je wel op voorhand in en betaal 10 euro per persoon via Belfius BE73 7765 9045 4760 met vermelding “Oldtimer rondrit”. Onze special guests krijgen hun 10 euro inschrijfgeld terug in de vorm van drankbonnen. Zo hoeven zij niet in de rij te staan aan de kassa. Meer info? Stuur een mailtje naar info@breekdestilte.be.

Iedere wandelaar maakt kans om een prachtige fiets van Fietsen Verbist te winnen. Wil je even terug in de tijd, dan kun je vanaf 13.00 uur mee voor een tochtje met de paardenkoets voor 2,50 euro per persoon.

Naast de Klaverbladwandelingen kun je ook op stap met verschillende BV’s tijdens de geleide wandeling voor 3 euro per persoon. Peter Marijn Devalck, Ben Rottiers, Tuur de Weert, Danni Heylen, Marianne Devriese, Steve Geerts en Herman Verbruggen zullen weer meelopen voor autisme.

Na het podiumgebeuren om 13.30 uur, waarbij bedrijven met een hart voor autisme hun cheque overhandigen, kun je samen met deze BV’s op stap. Vanaf 11.00 uur zorgt Danaldi voor optredens van artiesten. Zoals elk jaar is er kinderanimatie, zoals grime, springkastelen en een speeltuin. Kinderen onder 12 jaar wandelen gratis mee. Om 16.00 uur zijn alle verklede en geschminkte kindjes welkom op de catwalk. Ben Rottiers en andere bekende Vlamingen zullen jureren. Misschien win jij wel een mooie prijs! Je kunt ook op het terras terecht om in een gezellige sfeer te genieten van een hapje en een drankje.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *