Vernieuwingswerken op de Kruisweg

HAVEN – Vanaf maandag 26 augustus voert Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwingswerken uit op de Kruisweg (N180). De werkzaamheden duren in totaal ongeveer drie maanden. Eerst wordt het wegdek richting Antwerpen onder handen genomen. Daarna is de kant richting Stabroek aan de beurt. Gedurende de volledige periode van de werken geldt een omleiding.

Nieuwe fundering en wegdek in asfalt
Het wegdek van de Kruisweg (N180) is aan vernieuwing toe, van de spoorwegovergang (ter hoogte van Brandweer Zone Antwerpen – Post Berendrecht) tot de overgang naar de Antwerpsebaan. Het gaat over een afstand van zo’n twee kilometer. We zorgen voor een vernieuwing van de fundering en de verschillende lagen asfalt. We leggen ook een nieuwe greppel aan. De werken moeten de verkeersveiligheid waarborgen en het rijcomfort verhogen.

Drie maanden werken, omleiding voorzien
De werken duren ongeveer drie maanden. Van maandag 26 augustus tot dinsdag 15 oktober werken we aan het wegdek richting Antwerpen. Van dinsdag 15 oktober tot en met dinsdag 3 december is de rijbaan richting Stabroek aan de beurt. Doorgaand verkeer op de N180 is niet mogelijk in de rijrichting waarin wordt gewerkt. Er geldt een omleiding via de Antwerpsebaan. Tijdens de werken richting Antwerpen is de linksafbeweging vanuit de N180 naar de Antwerpsebaan richting Stabroek eveneens afgesloten. Fietsers rijden tijdens de werken rond via de Blauwhoefstraat. De toegankelijkheid van de bedrijven in de werfzone is steeds gegarandeerd.

De huidige planning werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *