wOOw speelfestival laat gezinnen met jonge kinderen samen creatief spelen 

KALMTHOUT – Is kunst spelen of is spelen een kunst geworden? Gezinnen met kinderen vanaf 6 maanden tot 9 jaar ontdekken het op zondag 18 augustus 2024 tijdens het wOOw speelfestival bij SapperlOOtjes in Kalmthout. Deze dag vol tijd voor elkaar in festivalsfeer nodigt uit tot messy play in de fantasierijke speelhoeken, samen spelen in de zelfgebouwde ontdekinstallaties, gezinsyoga,… Alles om nog eens echt samen als gezin te kunnen spelen. 

Om de allerkleinsten en hun gezin een plek te geven waar ze samen creatief kunnen spelen, organiseert Sebastiaan Winkeler, ofwel meneer SapperlOOtjes met zijn familie in het speelatelier en de grote weide erachter een speelfestival voor kleine en grote wOOw-momentjes. Die zondag draait om tijd voor elkaar, herinneringen meegeven voor het leven, maar vooral samen doen wat thuis niet kan. Vertrouwen en vrijheid geven aan de allerkleinsten tijdens hun spel in de speelinstallaties en met de aangeboden materialen staat er centraal om zelf hun eigen creativiteit te ontdekken. 

Het wOOw speelfestival zet in op messy play waarbij jonge kinderen zich volledig kunnen laten gaan in de fantasierijke speelhoeken en zelfgebouwde ontdekinstallaties, zonder na te denken of hun kleding vuil gaat worden. Ze ontwikkelen er toverdrankjes, geven er zichzelf kleur in de Schmink-El-ka(a)r, schilderen er met hun verfborstel bevestigd op een fietshelm,… Meneer SapperlOOtjes hamert hierbij op de simpliciteit van het spelen. Zo omvat muziek bijvoorbeeld geluiden in de breedste betekenis van het woord: een moer laten draaien aan een buis op een ontdekinstallatie, neuriën door de poëzie-foon, een piano waar ze vrij op kunnen tokkelen,… Muziek is niet enkel liedjes zingen onder begeleiding van een blokfluit. 

De tenten met zithoekjes op de weide brengen een festivalsfeer voor de gezinnen. Het speelfestival moedigt aan tot beweging tijdens de verschillende momenten gezinsyoga vanaf twee jaar. Met hamburgers en worstjes die komen van de boer die ook het gras van de wei komt maaien, zelfgebakken boterhammen met choco, lokaal streekbier, ijsjes van het lokale ijssalon,… zet het speelfestival in op vers, zelfgemaakt en lokaal.

Gezinnen die graag kamperen, kunnen er een weekend van maken door op zaterdag 17 augustus op de weide met hun tent te komen kamperen en deel te nemen aan de ouder & kind kampvuur kookworkshop in samenwerking met Wild van Vuur. Dat is koken op een open vuur en smullen van een zelfgemaakt driegangenmenu, wakker worden met een yogasessie, ontbijten in de natuur en daarna naar het wOOw speelfestival.   

Zondag 18 augustus 2024 van 10u00 tot 17u00- speeladres: Achterbroeksteenweg 86A, 2920 Kalmthout 

Ruime parking op de wei voor fietsers en auto’s 

Tickets via https://www.sapperlootjes.be/ 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *