Feestelijk programma voor Vlaanderen Feest

EKEREN – De Vlaamse Feestdag 11 juli wordt in Ekeren uitgebreid gevierd op zondag 7 juli met Nederlandstalige muziek en wielersport met de Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren èn op maandag 8 juli een lezing in Kasteel Hof De Bist. Voor elk wat wils dus.

Het Kristus-Koningplein is op zondag het centrale punt voor zowel het muzikale gedeelte als het wielergedeelte. De herenwedstrijd start te 11 uur in Deurne en de renners worden voor een eerste doortocht in Ekeren verwacht rond 13 uur. Na vijf lokale ronden wordt hun aankomst in de Dorpstraat voorzien rond 14.30, na een rit van 151 km. De dames starten te 13.15 uur in Deurne en komen een eerste keer door Ekeren rond 15.25 uur. Na vier lokale ronden en 137.5 km spurten zij voor de zege rond 16.30 uur.


‘Reginald en de Bosbeesten’, een feestband voor kinderen (en hun ouders), openen het muzikale luik te 13.15 uur met hun optreden op het Kristus-Koningplein, net na de eerste doortocht van de herenkoers. Verder wordt de muziek vanaf 15.30 uur verzorgd door de coverband ‘4Tact’ die een hommage aan De Strangers brengt. En als de dameskoers is afgelopen en de topdrie gehuldigd is, krijgen de toeschouwers op het plein het optreden van ‘De Vlaamse Jukebox’. Deze unieke formatie met o.a. zangeres Soetkin Collier (Urban Trad), laat het publiek kiezen welk nummer gespeeld wordt, met keuze zoals destijds op een jukebox.`


Op maandag 8 juli houdt Luckas Vander Taelen (66) te 20 uur een lezing in het kasteel van Hof De Bist. Vander Taelen is een multitalent want journalist, politicus, reportagemaker en (voormalig) zanger van Lavvi Ebbel en vooral een man met een mening. Zijn lezing gaat over zijn recentste boek “Achille”, gebaseerd op de brieven die zijn grootvader schreef tijdens de vier jaren van WO I. De lezing is gratis maar er moeten vooraf wel tickets gereserveerd worden via www.hofdebist.be. (jdh)

foto: Tine Dewilde -District Ekeren

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *