Rup Bellenhof en Withof in opmaak

Brasschaat is gestart met de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (Rup) voor zowel Bellenhof als Withof.  De gemeente wenst een bestemmingsplan op te maken om een duurzame en kwalitatieve herontwikkeling te realiseren voor het kasteeldomein Bellenhof én Withof en dit met respect voor de aanwezige erfgoedwaarden. De opmaak van deze Rups leggen stedenbouwkundige voorschriften vast voor deze kasteeldomeinen.

In de afgelopen jaren heeft Brasschaat samen met Brecht, Schoten, Schilde, Kapellen, Zoersel en de provincie Antwerpen, de zogenaamde ‘Groene Zes’, een visie voor de kasteeldomeinen opgemaakt, Brasschaat gaat vandaag concreet aan de slag met de opmaak van 2 Rups op basis van deze gemeenschappelijke visie.
Van maandag 21 februari 2022 tot en met donderdag 21 april 2022 liggen beide Rups ter inzage. Je kan de documenten hier terugvinden.
Op 8 maart 2022 vindt er een participatiemoment plaats voor Bellenhof. Deze start om 19.30u in kasteel Bellenhof (Bredabaan 704-710). 
Op 14 maart 2022 vindt er een moment plaats voor Withof. Deze start om 19.30u in dienstencentrum Maria-ter-Heidehove (Eikendreef 18).
Reacties en opmerkingen kunnen tijdens deze periode ingediend worden: aangetekend opgestuurd worden aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Brasschaat (Verhoevenlei 11, te 2930 Brasschaat), met duidelijke vermelding “Rup Bellenhof” of “Rup Withof” – ter inzage legging”; afgeven, tegen ontvangstbewijs, worden aan het onthaal van het Gemeentehuis (Verhoevenlei 11, te 2930 Brasschaat); digitaal indienen via info@brasschaat.be.

Nadien zullen deze verwerkt worden samen met de adviezen van adviesinstanties in een scopingsnota.

Alle info én inschrijven voor het participatiemoment over Rup Bellenhof vind je hier
Alle info én inschrijven voor het participatiemoment over Rup Withof vind je hier.

©gemeente Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *